RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Катастрофа пасажирського Boeing в Індонезії: фото, відео і всі подробиці

У суботу, 9 січня, в Індонезії зазнав авіакатастрофи пасажирський літак Boeing 737−500, що здійснював рейс Джакарта-Понтіанак. На борту лайнера знаходилося 62 особи - 56 пасажирів і 6 членів екіпажу, з яких 10 - дітей (включаючи трьох немовлят).

"Апостроф" зібрав все, що відомо про трагедію.

Літак компанії Sriwijaya Air вилетів зі столиці Індонезії Джакарти до міста Понтіанак у провінції Західний Калімантан вранці 9 січня. Зв'язок з бортом було втрачено через 4 хвилини після зльоту літака з Джакарти.

За даними FR24 борт різко втратив висоту, піднявшись на 3 км, менш, ніж за хвилину.

"Рейс SJ182 втратив понад 3 кілометри висоти менш ніж за одну хвилину, приблизно через 4 хвилини після вильоту з Джакарти", - йдеться в повідомленні.

Влада підтвердила падіння літака

Міністр транспорту Індонезії Буді Каря Сумаді заявив, що пасажирський Boeing 737-500 впав в районі архіпелагу Серібу.

Міністр транспорту оприлюднив вказівки президента країни Джоко Відодо щодо авіакатастрофи "максимально активізувати пошуки". Він заявив, що директива президента виконана - влада задіяла 10 кораблів і ВМС Індонезії.

"Ми підготували командний пункт в лікарні Крамат Джати. Пізніше ми допоможемо сім'ям загиблих в аеропорту для збору інформації, пов'язаної з катастрофою", - повідомили у відомстві.

Представник міністерства заявив, що сім'ї пасажирів Sriwijaya Air можуть відвідати поліцейську лікарню Крамат Джати, щоб надати інформацію про членів своїх сімей.

Повідомляється, що на борту літака знаходився і загинув представник Партії народної совісті Індонезії, він летів з дружиною і тестем.

В аеропорту вже почали збиратися рідні загиблих в авіакатастрофі.

Тим часом в авіакомпанії Sriwijaya Air заявили, що все ще збирають більш детальну інформацію щодо рейсу, перш ніж зможуть зробити будь-яку заяву.

Очевидці чули вибухи

На місці падіння літака розпочато пошуково-рятувальну операцію. Відомо про уламки лайнера, знайдені біля берега по траєкторії польоту PK-CLC. Поки що уламки офіційно не ідентифіковані. В пожежно-рятувальній службі Джакарти повідомили у своєму Twitter, що рятувальники під час пошуку зниклого літака виявили уламки літака в затоці Джакарти.

В той же час очевидці повідомляють, що борт почав руйнуватися в повітрі.

Жителі острова Серібу, поруч з яким сталася трагедія, стверджують, що двічі чули потужний вибух.

За словами жителя Сурахмана, інформацію про вибухи він отримав від людей, які їх почули посеред моря.

"Спочатку я отримав відомості від рибалок, два їхні човни двічі бачили вибух з моря, коли ще йшов дощ. Вони побачили невеликий літак і вирішили відправитися додому о 2 годині. Потім вони доповіли о 4 годині, потім негайно зв'язалися з рятувальниками та домовилися про виїзд на місце НП", - розповідає він.

При наближенні до місця НП було виявлено ряд предметів, включаючи частини фюзеляжу літака.

Місце події, де, ймовірно впав літак Boeing 737-500, що виконував рейс Джакарта-Понтіанак, знаходиться в 15 хвилинах від острова Ланканг.

"В даний час я все ще перебуваю на місці події посеред моря. Ми шукаємо докази, використовуючи якір ...", - заявив Сурахман.

За інформацією від рятувальників, на місці ймовірного падіння літака вже виявили кабелі, одяг, сидіння і т.п.

Однак за словами представника пошуково-рятувального агентства Басарнаса, немає підтвердження, що уламки належали рейсу Sriwijaya Air SJ182.

Пасажири прощалися перед рейсом

В мережі з'явилося останнє відео пасажирів індонезійського літака Sriwijaya Air, який зазнав авіакатастрофи у суботу, 9 січня. На його борту перебувало 56 пасажирів і 6 членів екіпажу, які загинули.

Коротке відео з аеропорту перед посадкою завантажила у своїх сторіс в Instagram пасажирка рейсу SJY 182 Джакарта-Понтіанак Ратіх Вінданія, яка летіла разом зі своєю донькою.

У своєму акаунті в Instagram користувачка Ратіх Вінданія (@ratihwindania) завантажила відеосюжет за кілька хвилин до вильоту. Вона написала "До побачення, сім'я, якщо спочатку ми поїдемо додому...".

У мережі з'явився список пасажирів літака, на борту якого було 62 людини.

Ім'я Ратіх Вінданії та її дочки Юмни Фаніссятузахра підтверджені в списку пасажирів рейсу SJ 182 9 січня 2021 року, який розбився поблизу острова Ланканг.