RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Індонезії пасажирський Boeing зник з радарів і "впав" в море: що відомо

Пасажирський літак Boeing 737−500, що здійснював рейс Джакарта-Понтіанак, пропав зі радарів. На борту лайнера знаходилося 62 особи. За попередньою інформацією, літак розбився.

Про це повідомляє сервіс Flightradar24.

Йдеться про літак компанії Sriwijaya Air, який прямував за Джакарти в індонезійське місто Понтіанак. Зв'язок з бортом через 4 хвилини після зльоту з Джакарти.

За попередніми даними, літак розбився в районі острова Лакі. За даними FR24 борт різко втратив висоту, піднявшись на 3 км, менш, ніж за хвилину.

У Міністерстві транспорту Індонезії підтвердили втрату зв'язку з бортом. Розпочато пошуково-рятувальну операцію.

Відомо про уламки лайнера, знайдені біля берега по траєкторії польоту PK-CLC. Поки що уламки не ідентифіковані, тож невідомо, це справжні частини літака, чи виловлене в морі сміття.

В той же час очевидці повідомляють, що борт почав руйнуватися в повітрі.

У мережі з'явився можливий список пасажирів зниклого в Індонезії рейсу, на борту якого було 62 людини.

Flightradar24 уточнює, що рейс №SJ182 виконував Boeing 737−500 з реєстраційним номером PK-CLC(MSN 27323). Перший політ цього літака відбувся в травні 1994 року — тобто лайнеру було 26 років.

Як повідомляв "Апостроф", рівно рік тому, 8 січня 2020 року о 6:14 за іранським часом, літак Boeing 737—800, який належав авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" і здійснював рейс до Києва, був збитий іранською зенітною ракетою при вильоті з міжнародного аеропорту Хомейні.