RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Києві затримали учасницю АТО, прийнявши за найманку бойовиків: фото і всі деталі скандалу

У вівторок, 19 січня, у Києві затримали учасницю АТО Вікторію Котеленець з позивним "Фортуна". Жінку звинуватили в участі у конвоюванні "параду" українських військовополонених, який бойовики ДНР провели в травні 2014 року в окупованому Донецьку. Підставою для затримання стала зовнішня схожість Вікторії з представницею бойовиків на одному з фото.

Про це повідомили на сторінці Центру "Миротворець" у Facebook.

Жінку, яка є мамою двох дітей (молодшій дитині - 1,5 року), затримали і утримують в Лук'янівському СІЗО. Затримання ініціював слідчий Дмитро Баренчук.

"Йому здалося, що Вікторія схожа на одну з потвор, яка брала участь у конвоюванні і тому за нею було організовано спостереження та, згодом, затримання. Чуваку просто здалося, а дівчина вже в Лук'янівському СІЗО", - прокоментували в центрі "Миротворець", де додали, що особа жінки з фото встановлена.

"Нам вже відомо (і не тільки нам), хто саме та конвоїрка: її ПІБ, датк народження, місце народження і проживання, контакти та зв'язки. І це було встановлено невеликою оперативно створеною групою волонтерів за допомогою інформації, яка знаходиться в Чистилищі сайта "Миротворець" і в соцмережах та можливостей тестової версії системи розпізнавання облич "NeuroIdentigraf". Нам знадобилося для цього лише година часу", - прокоментували в мережі.

Фото конвоїрки бойовиків і фото Вікторії Котеленець у різні роки порівняли за допомогою системи "NeuroIdentygraf", що довело, що це різні особи.

Вікторія Котеленець

Конвоїрка бойовиків ДНР

Також відома екс-журналістка та військовослужбовець Олена Білозерська повідомила, що особа конвоїрки бойовиків відома: це Ольга Сухова з Донецька.

Як повідомляв "Апостроф", 19 січня Шевченківський райсуд Києва залишив без задоволення клопотання захисту Андрія Антоненка, якого звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета, зі зміни йому запобіжного заходу.