RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Трагедія в пансіонаті Харкова: скільки коштувало утримання та прізвище власника

У Харкові 21 січня сталася смертельна пожежа на вулиці Нижня Гиєвська, в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей "Золотий час". Загинули 15 людей. Крім цього пансіонату, у його власника можуть бути ще три таких нелегальних будинки для літніх людей.

Про це в Facebook написав Олексій Романов.

За даними автора публікації, власника будинку, де сталася пожежа, звуть Акопян Славік Цолаковіч, він народився 29.09.1953 року.

Згідно з інформацією з реєстру нерухомості, йому належать ще три будинки, де цілком можуть бути такі ж нелегальні будинки престарілих.

Їх адреси в Харкові:

  • провулок Метробудівсьий, 25;
  • провулок Добродецького, 2;
  • вулиця Переяславська, 13.

"Цілком ймовірно, що там теж зараз знаходяться нещасні бабусі чи дідусі. Які щодня ризикують своїм життям через недотримання протипожежних умов", - пише Романов.

Сайт та акаунти будинку престарілих оперативно видалили. Однак Vesti.ua встигли опублікувати скрін аккаунта в Instagram, який був вилучений останнім. Там була інформация про умови утримання людей похилого віку, зокрема, розпорядок дня.

У мережі також розміщено оголошення з позначкою "Топова пропозиція", згідно з яким місце в будинку для літніх людей "Золотий час" коштує від 6 тисяч на місяць. Пізніше це оголошення також було видалено.

При цьому, як повідомляється на Facebook-сторінці "Харків NOW", про існування незаконного будинку для літніх людей повідомили в поліцію ще в липні 2020 року, але на нього ніхто не звернув уваги.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів терміново створити державну комісію для з'ясування причин пожежі і напрацювання механізмів запобігання подібних ситуацій в майбутньому.