RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Україну сколихнула нова хвиля тарифних протестів: фото з різних міст

У понеділок, 25 січня, в Україні з новою силою спалахнули масові протести проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Окрім мешканців Пересічної на Харківщині, які перекрили дорогу на Харків, на протести вийшли жителі Києва, Полтави, Херсона та інших населених пунктів.

Про це повідомили в Telegram-каналі Pavlovsky News.

В низці населених пунктів України 25 січня люди вийшли на масові протести і перекривають дороги по всій Україні з вимогою знизити тарифи на послуги ЖКГ.

На вулиці вийшли мешканці Києва, Полтави, Херсона, Житомира, Лубнів, Пересічної. Протестувальники перекривають рух транспорту трасами державного і міжнародного значення, щоб привернути увагу до проблеми непосильних тарифів.

Додамо, що у неділю, 24 січня, проти підвищення тарифів мітингували в Маріуполі, Вінниці, Дніпрі.

У Житомирі люди прорвалися в зал міськради. Одні вимагають від місцевої влади і мера Сергія Сухомлина вплинути на зниження тарифів, інші виступають проти будівництва висотки екс-нардепом Бориславом Розенблатом на вулиці Героїв-десантників.

У Херсоні протестувальники рухались по пішохідному переходу на трасі Херсон-Одеса, що призупинило рух транспорту.

У день народження президента Зеленського, який він святкує 25 січня, мешканці Лубнів перекрили трасу Київ-Харків, проводячи всеукраїнську акцію "Привітай президента платіжкою!". Її основна частина розпочнеться о 13.30 під Офісом президента в Києві і закінчиться автопробігом до держдачі президента, повідомив у своєму в Telegram-каналі екс-нардеп Ігор Мосійчук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на акцію протесту проти підвищення цін на комунальні послуги вийшли жителі Кропивницького. Люди тримали в руках плакати з гаслами: "Ні тарифному геноциду", "Вимагаємо прозорих і справедливих тарифів". На думку протестуючих, новий тариф на квартплату є економічно необґрунтованим і непідйомним для населення.

Раніше протестувальники перекривали державну трасу "Чернівці-Житомир" на Буковині. Мітингувальники протестували проти підвищення тарифів на комунальні послуги.