RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Скандал в СБУ: оприлюднено аудіо розмови організаторів вбивства генерала

Служба безпеки України оприлюднила аудіо, яке підтверджує причетність колишнього першого заступника глави СБУ, полковника Дмитра Нескоромного до організації замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, генерала Андрія Наумова, йому оголосили про підозру.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Вживаються заходи щодо розшуку Д.А. Нескоромного з метою допиту, як підозрюваного, і вручення клопотання про обрання запобіжного заходу", - йдеться в заяві.

Встановлено, що Нескоромний вирішив убити генерала спільно з співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком.

За версією слідства, основним мотивом злочину стало те, що Наумов був перешкодою для повернення Нескоромного на високу посаду в СБУ, а також виступав проти призначення окремих членів колишньої команди Нескоромного.

"Фігуранти справи розробили детальний план посягання на життя Наумова. Для його виконання співробітник АТЦ Юрій Расюк протягом жовтня 2020 - січня 2021 підшукав виконавців злочину, забезпечив їх фінансування, організував стеження за Наумовим. Це також підтверджено матеріалами справи і відповідними аудіозаписами", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, раніше Расюку було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв "Апостроф", український розвідник Віктор Гвоздь вважає, що скандали і розборки в СБУ, в тому числі історія з Нескоромним, свідчать про нездорову атмосферу в спецслужбі. Причиною цього є те, що звідти роками цілеспрямовано витісняли людей з принципами, а їм на зміну приходили випадкові люди.