RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

На Закарпатті 23-річна дівчина померла під час пологів: фото і деталі трагедії

У Тячівській районній лікарні під час операції кесаревого розтину 10 лютого померла 23-річна дівчина.

Про це розповідає Mukachevo.net.

Як розповіли родичі Світлани Плиски, вагітність протікала без проблем. Дівчина відвідувала всі планові огляди, УЗД-діагностику, дотримувалася рекомендацій медиків.

Увечері 9 лютого вагітна з чоловіком поїхали до пологового відділення Тячівської райлікарні, де жінку оглянули і залишили, а рідних відправили додому.

"Нічого не віщувало біди. О 4:30 у дружини почалися гострі болі, і вона зателефонувала лікарю, а та прийшла не через 10 хвилин, як обіцяла, а близько 6:00. О 6:40 Світлана повідомила, що її будуть кесарити", - розповів чоловік померлої.

Він поїхав до лікарні, де йому повідомили не тільки про народження здорової дочки, а й про смерть дружини.

У висновку паталогоанатома написано, що смерть наступила в результаті гострої дихальної недостатності, тромбоемболії і передчасного відшарування плаценти.

У лікарні створено комісію, проводиться службове розслідування. Матеріали передані в Департамент охорони здоров'я Закарпатської ОДА та Міністерства охорони здоров'я України.

Як повідомляв "Апостроф", в Броварах Київської області медики швидкої допомоги дивом врятували новонародженого, який не дихав 20 хвилин - він з'явився на світ під час домашніх пологів.