RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Коронавірус "з'їв" 95% легень: у Дніпрі хворий намагався накласти на себе руки, перерізавши горло

У Дніпрі важко хворий на коронавірус намагався накласти на себе руки, перерізавши горло - зараз чоловік перебуває в реанімації у вкрай важкому стані.

Вакцинальна кампанія зазнає краху: чому українці не вірять владі

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

За його словами, в лікарні зараз знаходиться 60 пацієнтів з коронавірусом, 10 з них у реанімації.

"Битва з ковідом затягується настільки, що вже йде мова про третю хвилю, хоча і друга ще не минула. Темпи приросту хворих поки що повзуть вгору. Росту захворюваності на COVID-19 навесні можуть сприяти зниження імунітету після зимового сезону, депресивні стани, дефіцит фізичних навантажень" , - зазначив Риженко.

Він розповів, що 54-річний хворий на коронавірус, у якого діагностували пневмонію 12 лютого, перебував у важкому стані - вірус "з'їв" 95% легеневої тканини, виник двосторонній пневмоторакс. Чоловіка прооперували, встановивши плевральні дренажі.

"Не витримавши страждань, пацієнт вирішив накласти на себе руки. Отримавши ніж, намагався перерізати собі горло. Лікарям вдалося вчасно зупинити кровотечу. У суботу пацієнта доставили в Мечникова. Наші ЛОР-хірурги зашили поріз. Зараз пацієнт у вкрай важкому стані. У реанімації, на апараті ШВЛ", - уточнив лікар.

Читайте також матеріал "Апострофа": По ліцензії AstraZeneca: яку вакцину вводять українцям і наскільки вона безпечна.