RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Людей "засипало" кріслами, стояв крик: з'ясувалися нові деталі жахливої ДТП з українцями в Польщі

У ніч на суботу, 6 березня, в Польщі сталася масштабна смертельна ДТП з пасажирським автобусом, що виконував рейс Познань-Херсон. Причиною аварії, в якій загинули 5 громадян України, могла стати велика швидкість при повороті.

Як пише "Сегодня", за версією польської прокуратури, в аварії винен водій, який нібито хотів заїхати на незаплановану зупинку в пункт відпочинку на автобані, що між польськими містами Ярослав і Перемишль.

Автобаном він рухався з дозволеною швидкістю в 96-97 км/г. Але за три секунди до аварії знизив швидкість до 45 км/г, збираючись повернути. Однак це занадто велика швидкість для подібного повороту і автобус злетів у рів.

Як розповіла одна з постраждалих в ДТП, пасажири не знали про незаплановану зупинку, оскільки перед цим вже була зупинка для всіх.

"Мене взагалі засипало кріслами. Я не могла навіть поворухнутися. Кричала, було сильно боляче. Кричала, але не всіх могли одразу рятувати", - говорить жінка.

Як повідомляє "ТСН", імена українців, загиблих в аварії в Польщі, стануть відомі 8 березня. За словами польських рятувальників, більшість пасажирів не були пристебнуті ременями безпеки. Удар був настільки сильним, що людей буквально розкидало по салону.

Двоє людей загинули на місці, троє - під час рятувальної операції. Постраждалих госпіталізували. Дев'ять з них отримали вкрай важкі травми. У госпіталі міста Перемишль перебуває жінка в критичному стані. У неї сильно травмована голова і обличчя. При ній не було документів, тому її досі не ідентифікували.

Як розповіла заступник окружного прокурора в Перемишлі Беата Стажецька в PAP, водієві інкримінують ненавмисне доведення до катастрофи в наземному русі. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Чоловіку заборонили виїзд з Польщі, він зобов'язаний перебувати на контролі в поліції.

За словами Стажецької, найбільш вірогідною є версія, що водій намагався повернути праворуч до місця обслуговування мандрівників (MOP Kaszyce), але швидкість руху була занадто високою.

Під час допиту в лікарні водій не зміг однозначно сказати, чи визнає свою провину. За його словами, він не пам'ятає деталей аварії. Чоловік відмовився давати свідчення через важкий емоційний стан, пообіцявши зробити це пізніше.

Як повідомляв "Апостроф", один з потерпілих в цій аварії вважає, що водій автобуса заснув, що і стало причиною ДТП.