RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Маріуполі скандал через побиття мамою учня керівництва школи: фото і відео

У Маріуполі стався дикий випадок - п'яна мати учня другого класу 32-річна Світлана Алієва увірвалася в ЗОШ №34, де побила завуча і накинулася на директора. Останньому навіть довелося скрутити їй руки і утримувати на підлозі до приїзду поліції. Сама ж жінка заявила, що її побив директор школи. Батьки школярів молодших класі після інциденту бояться водити дітей на заняття і вимагають, щоб на вході чергувала охорона.

Про це повідомляє видання 0629.com.ua.

Інцидент стався 11 березня о 13.00. Світлана, яка перебувала у стані алкогольного сп'яніння і ледве трималася на ногах, прийшла за сином. Розуміючи, що жінка п'яна, педагоги вирішили не підпускати до неї дитини.

Завуч школи Валентина Бабенко намагалася не пустити жінку в такому стані в школу. Однак горе-матір вдарила її в обличчя кулаком, розбила ніс і потрапила в скроню. Постраждала і класний керівник хлопчика, яку жінка смикнула за руку і вивихнула плече. Все це супроводжувалося дикими криками і нецензурною лайкою на очах у дітей, які йшли повз і закривали вуха.

"Мати вимагала віддати їй дитину. Наші педагоги її не пускали в школу. Поки я підійшов, вона вже прорвалася і побігла по вестибюлю до класу, де вчився її син. Я наздогнав її, став перед дверима класу, але вона почала відштовхувати і мене. Вона почала лізти руками мені в обличчя, зірвала окуляри, маску, вчепилася в светр, який згодом порвала. Я продовжив її відтягувати від дверей, в результаті чого вона впала на землю", - розповів директор Олександр Литвинський.

Щоб утихомирити жінку, директору школи довелося застосувати прийом рукопашного бою і скрутити їй руку. Він утримував її на підлозі впродовж 10 хвилин, поки не приїхала поліція.

Литвинський, який в минулому був співробітником правоохоронних органів, знав, як чинити у таких ситуаціях, але навіть йому було складно впоратися з такою агресивною жінкою.

"У неї була велика сила. Коли я зловив її за руку, просто не зміг її втримати. Я думаю, вона була не тільки напідпитку, але і знаходилася під дією якихось інших засобів, що змінюють свідомість, наприклад ефедрину", - розповів директор школи.

Правоохоронці, які прибули в школу, відвезли всіх потерпілих і дебоширку до районного відділу поліції. Протримавши Світлану там і провівши бесіду, її відпустили, але на цьому жінка не зупинилася. Вона знову прийшла в школу і намагалася цеглою вибити вікно.

У Кальміуському районі Світлану добре знають. Він живе тут з 2014 року, коли переїхала з Донецька. І весь цей час веде асоціальний спосіб життя і вживає алкоголь. Дитина змінила не одну школу - №10,40. У ЗОШ №34 він вже приходить вдруге.

Представники батьківського комітету розповіли, що створювали спеціальну комісію, щоб обстежити умови проживання школяра. Вони відвідували кімнату, де живе Світлана зі співмешканцем. Кажуть, в ній творилася повна антисанітарія.

Як з'ясувалося, дитина з матір'ю не проживає, оскільки співмешканець Світлани проти проживання дитини. Хлопчик переважний час знаходиться зі своєю бабусею, яка працює позмінно в котельні.

Батьки разом з журналістами вирішили відвідати матір у гуртожитку. Двері в кімнату відкрив співмешканець Світлани, сама вона вийшла в коридор пізніше, обоє були п'яними і ледве говорили.

Світлана відкинула всі звинувачення і заявила, що саме директор вдарив її в око.

"Директор школи не мав права її чіпати, в якому б стані вона не прийшла", - заступався за жінку співмешканець Світлани.

У Центрі соціальних служб для дітей сім'ї та молоді Кальміуського району про ситуацію в цій сім'ї добре знають. Вона стоїть у них на обліку. Соцпрацівники допомагають їм консультаціями. Але вплинути на позбавлення матері батьківських прав не можуть, оскільки позбавити батьківських прав маму може тільки суд.

Після скандальної ситуації директор школи почав з'ясовувати, у скільки обійдуться послуги воєнізованої охорони. Виявилося, потрібно витратити 19 тисяч гривень на місяць. Таких грошей у школи немає.

Як повідомляв "Апостроф", у Закарпатській обласній лікарні стався конфлікт між пацієнтом та лікарем, який переріс у бійку.