RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Миколаєві поліцейський патруль влаштував погоню за чиновником ОДА, фото

У Миколаєві у п'ятницю, 12 березня, увечері держслужбовець ОДА намагався втекти від патрульних на автомобілі, а коли правоохоронці таки зупинили переслідуваного, намагався "вирішити" питання з поліцейськими.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Голова ОДА назвав ім'я чиновника - це Ігор Бурда, який працює на посаді головного спеціаліста управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації. Чиновник також був кандидатом в депутати від партії "Слуга народу" на окрузі.

Голова ОДА закликав порушника ПДР написати заяву на звільнення.

"Моя реакція, як голови ОДА, буде миттєвою і неупередженою, незважаючи ні на що. Індульгенції не буде ні для кого. Саме тому в понеділок вранці чекаю на заяву про звільнення від Ігоря Бурди. Сподіваюся, що ця ситуація стане уроком для інших держслужбовців", - написав Кім.

Місцеве видання "Новости N" пише, що у п'ятницю увечері у центрі Миколаєва декілька екіпажів патрульної поліції влаштували гонитву за автомобілем Range Rover, який намагався втекти від поліції.

В ході погоні водій авто неодноразово порушив правила дорожнього руху, в тому числі проїхав на червоний сигнал світлофорів. Врешті-решт кілька автомобілів патрульної поліції "затиснули" автомобіль з усіх боків.

Вийшовши з авто, Ігор Бурда намагався "домовитися" з патрульними, проте з цього нічого не вийшло. В ході спілкування з водієм поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння. Водій зізнався, що вжива алкоголь, проте від пропозиції пройти медичний огляд або на місці або в нарколабораторії відмовився.

Відносно чиновника поліцейські склали відразу кілька протоколів за різними статтями адмінкодексу України, в тому числі і за ст. 130 - "Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції".

Як повідомляв "Апостроф", 20 січня в Києві поліцейські упіймали п'яним за кермом заступника віце-прем'єр-міністра Олега Уруського Віталія Немилостивого.Чоловік намагався "сховатися" за своєю посадою і кидався на патрульних.