RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Бій під Шумами: з'явилися фото та прізвище третього загиблого бійця ВСУ

У п'ятницю, 26 березня 2021 року, бойовики на Донбасі знову відкрили вогонь з мінометів по українських позиціях в районі населеного пункту Шуми. Чотири бійця ВСУ стали жертвами цього обстрілу. У мережі з'явилися дані про третього із загиблих бійців ВСУ.

Про це повідомляє Дубровицька міська рада на своєму аккаунті у Facebook.

Одним із загиблих виявився Максим Абрамович.

Хлопець народився у 1994 році. У повідомленні в офіційному акаунті Facebook його охарактеризували як відповідального, розумного, щедрого і розумного хлопця. Максим був патріотом України, який завершив навчання в одній з Дубовицьких шкіл і був хорошим учнем, завжди був активним та брав участь в різних заходах, у нього була тяга до спорту. Також Максим був і вихованцем школи "Бойового гопака".

Три роки Максим присвятив службі в Збройних силах України, він був контрактником і брав участь в бойових діях в зоні АТО. У грудні 2020 року став на захист України. Хлопця не стало 26 березня 2021 року, він загинув в результаті обстрілу в населеному пункті Шуми. У листі в соціальній мережі Максима назвали Героєм України. Хлопця 1994 року народження назвали людиною, яка не побоялася віддати своє життя за те, щоб жили інші люди.

Як писав "Апостроф" раніше, на Донбасі, 26 березня, на Горлівському напрямку в районі селища Шуми загинуло четверо українських військових, один з них - підполковник Сергій Коваль. Ще один боєць з Калуша Сергій Барнич.