RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Бойовики обстріляли мирне населення і бійців ЗСУ: є постраждалі

У п'ятницю, 2 квітня, проросійські бойовики на Донбасі обстріляли мирне населення і позиції бійців ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Всього з початку доби було зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Один раз вони здійснили обстріл цивільної інфраструктури ніста мКрасногорівка, а решту 13 - по позиціях українських захисників.

Недалеко від населеного пункту Золоте-4 російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, а біля Світлодарська і Новотошківському ворог використовував великокаліберні кулемети і гранатомети різних систем.

Неподалік населених пунктів Пищевик, Красногорівка і Гнутове противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а біля селища Опитне - ще й з протитанкового ракетного комплексу. Поблизу Водяного використовували протитанкові гранатомети.

Внаслідок обстрілу поранення отримали двоє українських воїнів. Їм оперативно надали медичну допомогу.

Також бойовики обстріляли мирне населення в районі Красногорівки. Одна людина отримала осколкове поранення. Її доставили до лікарні.

Про всі факти порушень з боку збройних формувань РФ повідомили представникам ОБСЄ.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в березні 2021 року на Донбасі окупаційні війська вбили 9 бійців України. Війна забрала п'ять солдатів, три сержанта, одного офіцера. Наймолодшому - 25, найстаршому - 55.