RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Одесі затримали "рекрутера": шукав моряків для небезпечної роботи в Туреччині

В Одесі чоловік вербував українських моряків для незаконного переправлення нелегальних мігрантів з Туреччини до Греції та Італії.

Про це повідомляє поліція області.

Відзначається, що "рекрутер" раніше був судимий за торгівлю людьми та незаконне поводження зі зброєю. Уродженець міста Рені в змові з групою осіб, які перебувають за кордоном, підшукував в Одеській області чоловіків у важкому матеріальному становищі з навичками управління судами. Він обіцяв їм стабільний заробіток в розмірі 2 500 доларів.

Він стверджував, що не дивлячись на те, що ця "робота" незаконна, найважчі наслідки для них - депортація в Україну або арешт до чотирьох місяців. Насправді, покарання за таку діяльність набагато більш суворе.

Після декількох місяців документування протиправної діяльності 42-річного чоловіка, його затримали при спробі вивезення до Туреччини трьох громадян України у віці 25-ти, 34-х і 44-х років. У фігуранта було вилучено паспорти, квитки на авіарейс Одеса-Стамбул, мобільні телефони та інші речові докази.

"Рекрутеру" повідомили про підозру і затримали. Йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв "Апостроф", в Харківській області правоохоронці затримали пенсіонера, який вербував бездомних і змушував їх працювати.