RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Викрадення Чауса: в Молдові політики звинувачують спецслужби двох країн

На думку молдавських політиків, суддю Миколу Чауса викрали з центру Кишинева офіцери Головного управління розвідки Міноборони України, Служби безпеки України та молдавської Служби інформації і безпеки.

Про це заявив голова "Нашої партії" Ренато Усатий, повідомляє місцеве видання point.md.

За його словами, в Кишиневі суддею опікувався Влад Плахотнюк, який був у дружніх стосунках з тодішнім президентом Петром Порошенком.

"Пізніше влада в Києві змінилася, а з Молдови біг Плахотнюк. У певний момент Чаусом зацікавилися в адміністрації нинішнього президента України Володимира Зеленського в розрахунку на компромат на Порошенка, про справи якого Чаус був обізнаний. Спецслужби України стали готувати спецоперацію проти Чауса ще три місяці тому", - повідомив Усатий.

У той же час депутат платформи "За Молдову" Григора Репещук вважає, що зникнення українського судді викликає глибоку заклопотаність і багато питань про здатність держави забезпечити безпеку громадян.

"Логічно запитати, чому до цих пір не була скликана Вища рада безпеки. Викрадення людини агентами іноземних спецслужб безпосередньо стосується державної безпеки. Що робить наша контррозвідка? Якщо про це не знали, значить, в нашій системі оборони є серйозні проломи. Крім того, потрібно було викликати посла України, щоб він пояснив, як можна було перевезти людину в багажнику посольської машини, і якою була роль посольства в цій операції", - сказав він.

Як писав "Апостроф" раніше, в мережі показали фото викраденого судді Чауса.