RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У горах Туреччини пропала українка - шукають вже 10 днів: фото

В Туреччині тривають пошуки альпіністки з Одеси Яни Кривошеї, яка зникла в горах неподалік від турецької Анталії на травневі свята. Стало відомо, що телефон Яни востаннє був в мережі 4 травня в районі міста Манавгат.

Про це повідомляє видання "Одесская жизнь".

Пошуки Яни Кривошеї тривають вже десять днів, її розшукують рятувальники і поліція Туреччини, волонтери і альпіністи з України.

У четвер, 20 травня, з'явилася нова інформація, отримана від мобільного оператора Туреччини. Поліція надала учасникам рятувальної операції дані від оператора зв'язку з GSM-трекінг телефону одеської альпіністки. За цією інформацією, телефон Яни востаннє був в мережі 4 травня в районі міста Манавгат.

Ділянки гори, які потрапляють в зону дії мобільних вишок Манавгата, відразу ж обстежили учасники рятувальної експедиції. Але, на жаль, слідів української альпіністки не знайшли. Проте альпіністи продовжують пошуки і надалі.

Поліція Туреччини також заявила, що перевірить і саме місто, відпрацьовуючи версію, що Яна могла зникнути там, а не в горах.

Пошуки Яни Кривошеї почалися 11 травня, після того, як альпіністка не повернулася з Туреччини рейсом 10 травня, на який у неї були куплені квитки. Рятувальна експедиція виявила в горах в районі Анталії намет Яни: частина її речей було на місці, але були відсутні два рюкзака.

Як повідомляв "Апостроф", український альпініст Дмитро Семеренко став свідком загибелі двох підкорювачів Евересту зі Швейцарії та США, які стали першими жертвами цього року. За його словами, багатьох альпіністів не евакуюють з місця загибелі, а ховають прямо в горах.