RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Під Сумами поліцейські вибивали зізнання з інкасатора: відео та деталі скандалу

У Сумській області поліцейські побили інкасатора, запідозривши його в крадіжці касети з банкнотами з банківського терміналу.

Про це пише ТСН.

Як повідомляють родичі 31-річного інкасатора Олександра, правоохоронці запросили його в поліцію після того, як минулого місяця в Шостці з терміналу, який перебував біля входу в один з магазинів, зникла касета, в якій було 10 тисяч гривень. Слідів зламу поліцейські не виявили, камери спостереження зафіксували лише чоловіка в масці, тому силовики взялися за інкасаторів, підозрюючи їх у крадіжці грошей.

Олександра в місцевому відділенні поліції допитували з пристрастю. Дружина інкасатора розповідає, що двоє поліцейських його залякували, били, потім вивезли вночі до мосту, біля якого були виявлені речові докази - касета з банківського терміналу. Там його тримали за ноги, звісивши вниз з мосту, щоб вибити зізнання. В іншому випадку погрожували скинути.

Чоловіка відпустили після півночі, коли він підписав зізнання. Олександр після спілкування з поліцейськими вже п'ятий день знаходиться в лікарні зі струсом мозку і численними гематомами. Дружина потерпілого сфотографувала побої і написала скаргу в поліцію і ДБР. Вона каже, що ніколи в житті не бачила чоловіка таким наляканим.

У поліції, зрозуміло, все спростовують, заявляючи, що підозрюваний залишив будівлю Шосткинського районного управління поліції в 20.00, і вночі його там не було.

Адвокат потерпілого Микола Наполі вважає, що поліція намагається активно замітати сліди і вчиняє протиправні дії, які можуть привести до фальсифікації доказів.

Олександра допитували начальник Шосткінського карного розшуку і його заступник, які, за словами адвоката, самі є фігурантами кримінальної справи за статтею 187 за розбійний заволодіння чужим телефоном, а також за нанесення тілесних ушкоджень.

Олександр стверджує, що не причетний до крадіжки грошей і має намір довести це в суді.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Одесі співробітники СБУ на гарячому затримали співробітницю поліції, яка торгувала кокаїном.