RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вимагав мільйон доларів і вертоліт: в Запоріжжі знешкодили злочинця

У суботу, 5 червня, в Запоріжжі чоловік напідпитку повідомив, що замінував торгівельний центр “Україна”. Погрожуючи вибухом, він зажадав мільйон доларів США та вертоліт. Правоохоронці евакуювали людей та перевірили приміщення, але вибухівки не знайшли. Згодом лжемінера було затримано.

Про це повідомляє Національна поліція України.

5 червня після 20.30 до відділу поліції № 1 Запорізького РУНП зателефонував чоловік, який повідомив, що замінував торговий центр “Україна”. Він вимагав один мільйон доларів США та вертоліт.

Вибухотехніки евакуювали близько 400 людей, а також перевірили приміщення та прилеглу територію. Інформація про мінування виявилася неправдивою.

Тим часом тривали переговори з лжемінером, який “знизив планку” до 15 тисяч доларів. Поліцейські встановили особу та затримали мешканця Запоріжжя 2000 року народження в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час затримання молодик був напідпитку.

Лжемінеру повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від двох до шести років тюремного ув'язнення.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що контррозвідники Служби безпеки України запобігли терористичному акту на Луганщині, метою якого було вбивство провідного фахівця з розробок військової техніки та озброєння для ЗСУ.