RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​У Дніпрі трирічну дівчинку побили до напівсмерті: матір звинуватила батька у викраденні дитини

У Дніпрі, де натовп підлітків жорстоко побив 11-річного хлопчика, стався інший кричущий випадок – там трирічна дівчинка потрапила до обласної лікарні з паралічем кінцівок, численними синцями, переламами і крововиливами по всьому тілу. Дитина в комі і її готують до складної операції.

Про це повідомляє ТСН.

Окрім того, у дівчинки зламана ключиця та закрита черепно-мозкова травма. Щоб врятувати їй життя, зробили екстрену трепанацію черепа. Утім від прогнозів лікарі поки утримуються, однак у них жодних сумнівів - такі травми можуть бути лише наслідком жорстокого побиття.

Відомо, що швидку викликала матір Христинки. З власних джерел журналістам стало відомо, що правоохоронцям жінка заявила: дівчинку викрав і побив її біологічний батько, який з ними не проживає. Однак згодом вона відмовилася від звинувачень і кілька разів змінювала свідчення. Тож у поліції підозр з неї поки що не знімають.

Правоохоронці допитали матір та батька дитини, тривають слідчі дії. Відомо, що матір 95-го року народження раніше не притягували до кримінальної відповідальності, батька - теж.

У селі, де проживала родина, не вірять, що хтось із батьків міг так по-звірячому побити єдину доньку. 25-річна Світлана і на 10 років старший Олександр – безробітні, кажуть сусіди. Утім чоловік підробляв, де міг. Дружина займалася вихованням.

"Дана родина на обліку не перебувала, жодних повідомлень не надходило про те, що вони знаходяться в складних життєвих обставинах", - зазначає начальник служби у справах дітей Олексій Гречанов.

Винному у побитті дитини загрожує до 8 років ув'язнення. Але поки що правоохоронці відпустили і матір, і батька. А тим часом дитину чекає третя операція. Лікарі кажуть: якщо навіть мине загроза для життя, зберігається велика ймовірність, що травми можуть призвести до інвалідності.

Нагадаємо, Деснянський райсуд Києва засудив до 13 тюрми чоловіка, який побив до напівсмерті 6-річного хресника. Хлопчик помер від отриманих тілесних ушкоджень у лікарні.