RU  UA

Воду не встигають відкачувати: як живуть люди в затоплених будинках під Дніпром

Вже декілька днів Україна страждає від потужних злив та гроз. Чи не найбільше постраждала Дніпропетровщина, де підтопленими залишаються більше сотні обійсть та 30 житлових будинків.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

У місцевої мешканки Ніни Тимофіївни вода стоїть на подвір'ї, в хаті, на городі й у літній кухні. Жінка бідкається, що такого не було вже давно. Потужні зливи змили геть усе, що вона хотіла заготовити на зиму. Потонуло господарство, через що Ніна Тимофіївна навіть їсти сама приготувати не може.

"Три курки вже потонули, все в воді вже", - розповіла жінка.

А в сусідній домівці тільки-но відкачали воду, як все знову залило. Підлога від води піднялась, а килими не встигають висихати.

Вулиці теж порозмивало водою, проїхати на легковику складно. Рятувальники працюють у посиленому режимі, утім зливи не вщухають, тож домівки заливає знову й знову.

"Отримали те, з чого починали. За нашими даними, затоплено 45 домів та більше сотні прибудинкових територій", - наголосив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області полковник служби цивільного захисту Едуард Горбачов.

За останні два тижні до рятувальників Дніпропетровщини щодня звертаються до сотні "потопельців". А від початку потужних злив зафіксували майже тисячу постраждалих.

Загалом грози та вітер залишили без світла 80 населених пунктів у п'яти областях України. Знеструмлені, зокрема, Дніпропетровщина, Донеччина та Київщина. Немає електроенергії і в Кіровоградській та Сумській областях.