RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Цілий "букет": медики назвали причину масового отруєння в ресторанах Харкова

Причиною масового отруєння в Харкові став цілий "букет" зі стафілококу, сальмонели та кишкової палички, виявлений в місцевому суші-ресторані "Якіторія".

Про це повідомив Харківський обласний центр контролю і профілактики хвороб.

Станом на 23 червня медики зареєстрували 89 випадків отруєння, з них 19 - дитячі. Сьогодні в медустановах регіону на лікуванні перебувають 69 відвідувачів харківського ресторану, ще четверо - відновлюють здоров'я амбулаторно.

За результатами дослідження, у 42 постраждалих, в тому числі двох співробітників ресторану, виявили сальмонелу. Ще у шістьох - знайшли патогенний стафілокок. У одного з відвідувачів "Якіторії" медики виявили кишкову паличку, і ще у шістьох - умовно-патогенні збудники. У пробах деяких страв і на обробній дошці медики виявили сальмонелу, бактерію клебсієлла пневмонія.

Ймовірною причиною інфекційного спалаху стало вживання неякісних продуктів, які приготували і продали без дотримання санітарних норм. Зараз медики встановлюють всі обставини НП.

Нагадаємо, 16 червня до медиків в Харкові звернулися перші постраждалі, які пов'язували причини нездужання з вживанням суші. 17 червня їхнє число зросло до 25 і продовжило збільшуватися.

22 червня число отруєнь перевищило 80, тому окрім Харкова, пацієнтів направили до медичних установ у Валках, Дергачах і Краснокутську.