RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Провели цілу спецоперацію: СБУ затримала організатора "референдуму" в Луганській області, фото

Служба безпеки України провела спецоперацію по затриманню організатора протизаконного "референдуму" про створення так званої "ЛНР". Жінка довго ховалася в Росії, але співробітникам спецслужби вдалося повернути її в Україну, де її затримали.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, жінка очолювала так звану "виборчу комісію" на псевдо-референдумі в Попасній.

Після звільнення міста зловмисниця втекла на територію Російської Федерації, де ховалася довгий час. Співробітники Служби безпеки заочно повідомили їй про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України) і оголосили в розшук.

На цей час також повідомили про підозру та оголосили в розшук колишнього депутата міськради Золотого, який також очолював "виборчу комісію" з проведення антиконституційного "референдуму" у своєму місті.

Підозрюваний переховується на тимчасово окупованій території Луганської області.

Повідомляється, що встановлено всіх ключових організаторів псевдо-референдуму в Попасній і Золотому Луганської області, більшість з них вже отримали судові вироки.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський підписав рішення РНБО про санкції проти російських банків на території ОРДЛО і Криму.