RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Поранення військовим 9-річного Дані під Житомиром: фото і всі деталі гучної ПП

Вчора, 12 липня, ми повідомляли про гучну НП в Житомирській області. Там військовослужбовець вистрілив з бойової зброї в 9-річного хлопчика.

Про поточний стан дитини розповіло видання "Сегодня".

Нагадаємо, що інцидент трапився в Новограді-Волинському 12 липня. Поранену дитину доставив до лікарні 43-річний киянин, який є знайомим його батька.

У машині підозрюваного знайшли цілий арсенал

В ході слідства і обшуків правоохоронці з'ясували, що інцидент трапився у дворі будинку, в якому живе сім'я хлопчика. Там була виявлена куля калібру 9 мм і ряд інших речових доказів.

Попередньо, причиною НП стало необережне поводження зі зброєю. В ході обшуку автомобіля підозрюваного, оперативники виявили кілька різновидів зброї, включаючи автоматичну. Також поліцейські вилучили вибухові речовини та різнокаліберні боєприпаси.

Зараз підозрюваний затриманий. Йому висунули підозри відразу за кількома статтями кримінального кодексу України.

Тим часом з'явилася інформація, що дитину доставили авіатранспортом в київську лікарню "Охматдит".

Куля пошкодила хлопчикові селезінку та підшлункову залозу. Також вона наскрізь пробила йому шлунок. Дитина втратила багато крові.

"Дитина перебуває в реанімації на штучній вентиляції легень. Стан - важкий", - повідомив медичний директор "Охматдиту" Сергій Чернишук.

Місцевій владі дали команду мовчати

У Міністерстві оборони України повідомили, що зараз співробітники ГУР перевіряють достовірність того, що до стрілянини причетний їхній співробітник.

У той же час, в самому Новограді-Волинському, місцевій владі та чиновникам нібито дали команду мовчати та заборонили коментувати цю ситуацію журналістам. Ця справа викликала величезний резонанс в Житомирі, через що з керівництва мерії взяли розписку про нерозголошення.

У силових структурах повідомляють, що запобіжний захід військовослужбовцю оберуть уже завтра, 14 липня.

Тим часом він все ще не визнав своєї провини і заявив, що це була випадковість.

Також раніше ми повідомляли про те, як під Львовом дитина проковтнула батарейку і отримав серйозні опіки.