RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Дві кулі замість відрізаних вуха і пальця: в СБУ розкрили деталі замаху на топ-чиновника, фото і відео

Служба безпеки України встановила і викрила осіб, які напали на заступника голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимира Павленка.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“За попередньою інформацією, до нападу причетні троє осіб. Двоє із них – вихідці із кримінальних кіл. Під час розслідування СБУ встановила, що замовники вимагали у виконавців не вбивати жертву, а налякати її через нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, за показаннями затриманих, спочатку від них вимагали побити і відрізати заступнику голови АРМА вухо чи палець, а потім це “завдання” замінили на “всадити 2 кулі у руку і ногу”, - йдеться в повідомленні.

Замість цього вони ж просто налякали, здійснивши кілька пострілів з вогнепальної зброї. Підозрюваним заплатили за це 10 тисяч доларів. Також їм надали інформацію про особу потерпілого, його спосіб життя, адресу, місце роботи, графік та маршрут руху.

“Наразі до Печерського районного суду Києва скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Слідчі дії тривають. Трьом фігурантам провадження оголошено підозри за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу”, - йдеться в повідомленні.

Також провели обшуки за місцями проживання у Києві та Одесі з вилученням доказів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Київській області розшукують двох учасників банди, які катували людей та грабували їхні будинки.