RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Заступник голови Харківської облради погорів на мільйонному хабарі: взяли на гарячому

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратора провели спільну операцію, в ході якої був затриманий на місці злочину заступник голови Харківської облради і його спільник-адвокат при отриманні останньої частини неправомірної вигоди в 1 млн 50 тис. грн

Про це повідомляє НАБУ в своєму Telegram-каналі.

Вони вимагали кошти у директора комунального підприємства за те, щоб той залишився на посаді. Неправомірну вигоду передавали частинами, після отримання останнього "траншу" у 350 тис. грн учасників корупційного злочину і викрили.

Зараз вирішується питання про повідомлення їм про підозру і перевіряється інформація про причетність до скоєного злочину інших осіб.

У НАБУ пообіцяли розповісти подробиці пізніше, оскільки зараз тривають слідчі дії.

Як повідомляє "Depo.Харків" з посиланням на джерело в Харківській облраді, сьогодні, 22 липня, слідчі НАБУ за рішенням суду проводили обшук у голови Харківської облради Артура Товмасяна (обраний від партії "Слуга народу"), заступника голови облради Андрія Малиша (ОПЗЖ ) і секретаря бюджетної комісії облради Сергія Гладкоскока (ОПЗЖ).

Причина проведення слідчих дій - нібито вимагання хабара за перепризначення на посаду з директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шергея.

Нагадаємо, на Волині затримали митника з хабарами для контролюючих органів - віз 700 тис. доларів готівкою в підписаних пачках.