RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

$ 700 тис. "кеша" в підписаних пачках: на Волині затримали митника з хабарами для контролюючих органів - фото

Співробітники ДБР 4 червня затримали главу відділу митного поста "Ягодин" Волинської митниці Михайла Бурдейного, який віз до Києва хабар у розмірі 700 тисяч доларів.

Про це повідомив редактор "Цензор. НЕТ" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

За даними особистих джерел, близьких до слідства, це було щомісячне розвезення грошових коштів для групи державних структур, залучених в ряд корупційних схем, зокрема, в схему "кришування", "розмитнення" автомобілів.

За словами Бутусова, деякі підписані пачки грошей можна було розшифрувати.

"СБ Люб" - це схоже на Службу безпеки Любомля - райвідділу, який зайнятий боротьбою з контрабандою в "Ягодині". "Прокуратура" - не вказано куди. "Зам" - тут важко зрозуміти куди і чий. Але відомство не вказано, ймовірно - якийсь митний начальник. Також є інформація, що є пачки з підписами для поліції, а також для структур, що відповідають за оформлення транспортних засобів", - пояснив редактор.

Фото: Facebook/Юрій Бутусов

Для контролюючих органів нарахували загалом близько 100 тисяч доларів.

Ще 600 тисяч доларів, за даними особистих джерел редакції "Цензор.НЕТ", призначалася для передачі керівництву департаменту профілювання ризиків митної служби, ймовірно, виконуючому обов'язки директора департаменту Олександру Щуцькому. Проте, варто зазначити, що передача не зафіксована, тому ця інформація не точна.

Цей депортамент - одна з ключових структур митниці, який визначає, чи відповідають тарифи на розмитнення чинним нормативам.

"Очевидно, що 600 тисяч доларів не могли йти в кишеню одному лише департаменту ризиків, а передаються вгору іншим людям, тим, хто призначав, тим, хто прикриває. Вражає інше. 700 тисяч доларів "кеша" - це без урахування того, що поклали собі місцеві митники та інші перевіряючі органи на місці в свою кишеню, до моменту вивезення цієї передачі. Це везе дрібний чиновник. Це всього лише один місяць (в якому було 10 днів вихідних)", - зауважив Бутусов.

Фото: Facebook/Юрій Бутусов

Він сподівається на розслідування цієї схеми відповідними органами.

"Податки треба знижувати і спрощувати, тому що те, що в Україні складно розмитнювати, стає корупційним податком", - резюмував журналіст.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці викрили керівника громадської організації на вимаганні грошей. Чоловік просив 80 тисяч гривень за кришування бізнесу, а у випадку неслуху погрожував розправою та знищенням майна.