RU  UA

Подробиці вибуху в Німеччині: є загиблі і зниклі безвісти

Ми вже повідомляли про те, що 27 липня в німецькому місті Леверкузен на заводі трапився вибух хімікатів. У Мережі з'явилася перша інформація про постраждалих.

Про це повідомив Telegram-канал "Раніше всіх. Ну майже.", посилаючись на відповідну заяву комунальної компанії Леверкузена Сurrenta.

Нагадаємо, що аварія трапилася на території хімзаводу Bayer. В результаті вибуху в повітря піднялася величезна чорна хмара диму, що складається з безлічі хімікатів. Місцевих жителів попередили про небезпеку і закликали їх закрити всі вікна і щілини в будинках.

Reuters повідомляє, що в результаті вибуху на підприємстві кілька співробітників були поранені, принаймні двоє - серйозно, а п'ять людей зникли безвісти. При цьому ще не ясно, що стало причиною вибуху і подальшої пожежі.

Також в ЗМІ повідомляється, що служби екстреної допомоги врятували 16 осіб, які були серйозно поранені. Крім того, пропали безвісти п'ять чоловік.

В той же час телеканал Welt TV, з посиланням на органи безпеки міста, повідомив, що одна людина загинула. На даний момент неясно, чи була вона одним із зниклих без вести.

Раніше ми також повідомляли, що в Рівненській області у вівторок, 20 липня, стався вибух на хімічному підприємстві "Рівнеазот", в результаті якого в повітря піднялася величезна помаранчеве хмара з оксидів азоту.