RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Соратники про смерть білоруського активіста в Києві: спланована чекістами операція

У вівторок, 3 серпня, керівника "Білоруського Дому" Віталія Шишова виявили повішеним у Києві. Поліція серед інших розглядає і версію вбивства з інсценуванням самогубства, соратники активіста також не вірять в те, що він наклав на себе руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДО РІЧНИЦІ БІЛОРУСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ: НАВІЩО РЕЖИМ ЛУКАШЕНКА ВБИВ ШИШОВА

Про це повідомляється в Telegram-каналі Білоруського Будинку в Україні, біля витоків якого стояв Шишов.

В Україну Віталій переїхав восени 2020 року, після виходу на протести проти узурпації влади в Білорусі і протистояння режиму невизнаного президента Олександра Лукашенка.

Будучи главою БДУ, він вів активну діяльність - допомога релокантам, проведення акцій проти режиму Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроектів, які допомагають співвітчизникам з Білорусі, формування діаспори в Україні.

Соратники Шишова повідомляють, що за ним вели стеження, про що він повідомляв в поліцію.

"Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в РБ про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації. Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так можливо БДУ вийде з інфовакуума. Немає сумнівів, що це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса", - йдеться в публікації.

На 19:00 вівторка, 3 серпня, запланована акція пам'яті Віталія Шишова. Вона пройде біля посольства Білорусі в Києві (вул. Коцюбинського, 3).

У Telegram-каналі dtp.kiev.ua опублікували відео з місця, де виявили тіло Віталія Шишова.

Раніше "Апостроф" розповідав, кого з супротивників Лукашенка теж знайшли повішеним.