RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

СБУ затримала "смотрящего" великого українського міста: фото і відео

Оперативники СБУ викрили чергове велике і впливове злочинне угруповання. В ході слідчо-оперативних дій було затримано так званого "смотрящого" Кривого Рогу.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Членами цієї злочинної структури були переважно місцеві жителі, які вже не раз відповідали перед законом за кримінальні злочини. У тому числі і за особливо тяжкі. В угрупованні була чітка ієрархія і сувора внутрішня дисципліна. Її очолював місцевий кримінальний авторитет. Протягом останніх 10 років він був відомий в кримінальних колах як "смотрящий за містом".

Повідомляється, що зловмисники "кришували" місцевий бізнес, збирали "общак" і вимагали у підприємців неіснуючі борги. У разі відмови розплачуватися, до людей застосовували погрози фізичної розправи, залякування, а також псування особистого майна.

Правоохоронцям вдалося затримати ватажка банди і чотирьох його активних подільників. Це вдалося зробити під час отримання чергового "боргового траншу". Його розмір склав 30 тисяч доларів США.

В ході обшуків за місцем проживання у зловмисників виявили величезні суми грошей готівкою. Досить імовірно, що це як раз ті гроші, які були нажиті злочинним шляхом.

Також було виявлено вогнепальну зброю і паспорти інших держав, включаючи РФ.

Відео затримання ОЗГ:

Раніше ми також повідомляли про те, як СБУ розкрила злочинне угруповання: лікували окупантів в Криму і відмивали гроші в Києві.