RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Смерть мера Кривого Рогу: фото і головні подробиці

Смерть мера Кривого Рогу Костянтина Павлова, тіло якого знайшли на порозі його особняка в селі Вільне, в неділю, 15 серпня, отримала підтвердження.

Сайт "Апостроф" зібрав всю наявну на даний момент інформацію.

Першим про смерть мера Кривого Рогу повідомив у своєму Telegram-каналі журналіст Олексій Таймурзін, який і опублікував фото тіла мера, який лежав головою до виходу з будинку. На них видно, що міський голова був одягнений в домашні шорти, футболку і шкарпетки, при цьому на ньому не було взуття.

Увага, на фото присутні сцени жорстокості та насильства 18+

Фото: t.me/ol_taimurzin/41

Під ногою у мера лежав мобільний телефон, а поруч - самозарядний карабін "Сайга-12" з відкидною ручкою. Біля ноги можна було помітити стріляну гільзу.

Фото: t.me/ol_taimurzin/41

У футболці навпроти серця був велике рваний отвір, а сам одяг залитий кров'ю.

Фото: t.me/ol_taimurzin/41

Повідомлення в поліцію надійшло в неділю, 15 серпня, близько 16:00. Тіло чоловіка з вогнепальним пораненням було виявлено на веранді власного будинку.

На місці пригоди прибуло керівництво обласної та районної поліції, слідчо-оперативні групи та криміналістична лабораторія, повідомляє прес-служба Дніпропетровської главку Нацполіції.

Поліція з'ясовує всі обставини, обстежує домоволодіння і встановлює свідків події.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

В даний час у будинку міського голови в селі Вільне знаходяться не тільки співробітники поліції, а й СБУ, повідомляє місцеве видання 0564.ua.

Особняк Костянтина Павлова відгороджений червоно-білою стрічкою, щоб біля нього не юрбилися роззяви.

Фото: 0564.ua

Фото: 0564.ua

Тепер тимчасово виконуючим обов'язки мера Кривого Рогу буде секретар міськради Олександр Котляр ("Слуга народу").

Відомо, що 2020-го Костянтин Павлов заробив 959 тис. грн, з яких 925,5 тис. грн - зарплата в мерії. Згідно з декларацією, 33,4 тис. грн політик отримав як виплати по депозиту.

Дружина екс-нардепа отримала 1131 грн відсотків за депозитом. Заощадження мера Кривого Рогу становили 594,3 тис. грн, 48 тис. доларів і 5 євро. У подружжя - 13,6 тис. грн, 91 тис. доларів, 14,6 тис. євро.

Павлову належав будинок (241,2 кв. м), ділянка (1 544 кв. м), гараж (30,5 кв. м) в селі Вільне під Кривим Рогом. Дружина володіє квартирою (69,1 кв. м) в Кривому Розі. Їздив мер на позашляховику Toyota Highlander 2013 року, що належить дружині. У Костянтина був дорогий годинник Ulysse Nardin і Continent, у дружини - годинники марок Bvlgari і Geneve.

Нагадаємо, це не перше вбивство мера великого міста. Так, 26 липня 2014 року з дробовика був застрелений мер Кременчука Олег Бабаєв.

А 28 квітня 2014 було скоєно замах на мера Харкова Геннадія Кернеса. Він отримав важке поранення, в результаті якого було пробито легеню і печінку, куля пройшла навиліт. Мер вижив, однак залишався інвалідом до самої смерті.