RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Закарпатті стався вибух на АЗС, є постраждалі: фото

У Хусті Закарпатської області стався вибух на одному з автозаправних комплексів, в результаті чого постраждали двоє людей.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Закарпаття.

Інцидент стався в суботу, 21 серпня, о 10:45. Працівник АЗС і один з відвідувачів отримали опіки і після надання медичної допомоги їх відпустили додому для амбулаторного лікування.

Водночас видання Мукачево.net повідомляє, що двоє людей 1959 року одержали травми. Їх госпіталізували до лікувального закладу. Судячи з опублікованих виданням фото, вибух стався на автозаправці "БРСМ-Нафта" на Окружній дорозі Хуста.

Як встановило слідство, на АЗС проводилися монтажні роботи з використанням електрозварювального апарату, іскра якого могла призвести до вибуху скупчених паливно-мастильних матеріалів.

Може бути відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 272 КК (Порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою), норми якої передбачають: покарання штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн); виправні роботи на строк до 2-х років; обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Прес-служба "БРСМ-НАФТА" заявила, що, можливо, цей ексцес трапився через несправність електропроводки та газобалонного обладнання авто. Як результат накопичення парів газів, що спричинило вибух.

"Нажаль, на практиці такі випадки непоодинокі, але зазвичай вони пов’язані з людським фактором і недотриманням заходів безпеки", - заявили в компанії і нагадали водіям основні правила безпеки.

  • при найменшому запаху газу слід перекрити вентилі на мультиклапані і звернутися на СТО для пошуку і усунення витоків;
  • регулярно перевіряти правильність та надійність кріплення балона і магістралей;
  • проводити перевірку і регулярне обслуговування обладнання у встановлені терміни.

Нагадаємо, під час вибуху на заправці "БРСМ-Нафта" в Переяславі під Києвом загинули шестеро людей. Однак через 7 років до відповідальності не притягнуто жодного з підозрюваних у справі співробітників компанії. Рідні загиблих кажуть про зникнення доказів у справі.