RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

АТОвець і співробітниця ДСНС: що відомо про загиблих під час вибуху авто в Дніпрі

У Дніпрі вранці в середу, 15 вересня, на проспекті Богдана Хмельницького, 10 вибухнув автомобіль з водієм і пасажиром. Загинула начальниця відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС в Дніпровській області Дар'я Гречіщева і Олексій Кавлак, який був сапером в зоні АТО.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ГУ ДСНС України.

Вибух був такої сили, що лобове скло і деякі запчастини перелетіли через проїжджу частину. На місці працює поліція, вибухотехніки, ДСНС.

Джерела в поліції повідомили виданню "Сегодня", що за попередніми даними, спрацював потужний вибуховий пристрій, який заклали в авто.

"Зараз встановлюється зв'язок між загиблими, ким вони були один одному. Оскільки злочин кваліфіковано як теракт, його розслідує не лише поліція, але ще й СБУ", - сказали в поліції.

"Дар'я була одна з кращих співробітників ДСНС, а очолюваний нею відділ - одним з найбільш передових, найбільш професійним, потужним серед всіх регіональних прес-служб ДСНС. Як керівник Дар'я не боялася експериментувати, проявляти ініціативу, завжди тримала руку на пульсі всіх нововведень, в зокрема, однією з перших в ДСНС почала просувати і популяризувати гендерний напрям в роботі свого управління", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

Олексій Кавлак був фахівцем і інструктором з первинної домедичної допомоги. Олексій викладав її поліцейським, військовим, вчителям. Також він брав активну участь в національно-патріотичному русі України і був співзасновником Міжнародного молодіжного проекту з національно-патріотичного виховання.

Крім того, загиблий був співавтором підручників з домедичної підготовки для патрульних поліцейських, територіальної оборони, програми проведення тренінгів з ораторського мистецтва для інструкторів з домедичної допомоги всіх напрямків.

Як повідомляв "Апостроф", 2 вересня, в Дніпрі вибухнув автомобіль Subaru, який перебував у внутрішньому дворі багатоповерхового будинку. Поранений водій був госпіталізований.