RU  UA

Номери прикриття і стеження: експерт вказав на низку моментів по розстрілу авто Шефіра

Стрілку, який скоїв напад на автомобіль першого помічника Володимира Зеленського Сергія Шефіра та важко поранив водія, вдалося визначити машину у потоці попри наявність номерів прикриття. Це свідчить про супровід автомобіля та те, що нападник працював не один.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив журналіст та військовий експерт Юрій Колесников.

Автомобіль, на якому їхав радник президента України Сергій Шефір мав номери прикриття. Машина має номери АА 9863 РІ. Також на авто Шефіра використовувалися й інші номери АА 3642 ТІ, яких теж немає в базі Міністерства внутрішніх справ.

"Хтось мав доступ до інформації про наявність номерів прикриття. Я не виключаю, що це була машина прикриття. Працювала ця людина на маршруті, тобто мала інформацію про маршрут. Людина працювала не одна, щоб чітко вирахувати машину в потоці, прив'язатися до місця й часу. Машину Шефіра супроводжували, тобто велося спостереження. Тут у мене запитання до нашої шанованої контррозвідки: чим ви взагалі-то займаєтеся? 359 статтею? У вас машину помічника президента розстрілюють, водія розстрілюють", - зазначив Колесников.

Той факт, що людина такого статусу була без охорони, є нормальним.

"Є зустрічі, де треба максимально обмежити кількість свідків. Така людина виїжджає на зустрічі, які можуть здаватися нам, як журналістам, спірними. Така людина виїжджає з тим, кому вона довіряє. Для цього, власне, і використовуються машини прикриття, номери прикриття. Це нормально, це частина його роботи. Він спілкується там, де не може спілкуватися президент, це нормально, це його робота", - пояснив експерт.