RU  UA

Розстріл автомобіля Шефіра: кого намагався вбити стрілок

Метою нападу на автомобіль першого помічника Володимира Зеленського Сергія Шефіра був водій. Стрілок працював професійно і він стріляв, щоб убити.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив журналіст та військовий експерт Юрій Колесников.

"Що я бачу на фотографії? Це не інсценування, це напад. Тепер по характеру ураження автомобіля. Перший постріл був під ручку двері. Так само працювали далі по водію. Тобто працювали чітко по водію. Це не був замах на Шефіра, я наполягаю на цьому", - пояснив експерт.

Характер влучень куль свідчить про те, що стрілець хотів поцілити саме у водія. Його метою було ураження, а не залякування.

"Оці два ураження, пронумеровані поліцією, як 7 і 8, як і сам факт розстрілу дверцят водія, вказують на те, що мішенню був саме водій. Стріляли на ураження. Метою не було налякати. Стріляли, щоб убити", - зазначив Колесников.

Напад скоїв професіонал. Зважаючи на фото розстріляної машини, можна сказати, що водія поранили достатньо важко.

"Це ураження в капот – пристрілочне, тобто в машину стріляли на маршруті. Стріляла людина, яка знається на тому, що вона робить. Це не дилетант стріляв. Метою був саме водій. Це була одна черга. Спочатку він чергою зачепив першими трьома кулями, а далі вже максимально супроводжував. Тобто найбільш кучні влучання – саме по водію. Я думаю, його поранили достатньо важко", - додав експерт.

Якби нападник хотів поцілити в Шефіра, він обрав би більш зручне місце для пострілів.

"Якщо б стріляли по Шефіру, то стріляли б з боку кювета, одразу з боку лісу. Тоді у стрільця не було б обмежень по сектору обстрілу. Він би просто майже впритул розстріляв проїжджаючу машину і вклав би 10 куль в Шефіра, як клятву піонера. Він працював з протилежної полоси. Працювали саме по водію і працювали так, щоб не влучити в Шефіра", - резюмував Колесников.