RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бойовики не припиняють провокацій на Донбасі - є нові втрати

За минулу добу, 28 вересня, російсько-окупаційні війська продовжили порушувати режим припинення вогню і поранили двох українських захисників. Всього було вісім обстрілів, один з яких - із застосуванням забороненого мінського домовленостями озброєння.

Про це повідомляється в ранковій зведенні на Facebook-сторінці штабу ООС.

Бойовики обстріляли позиції ЗСУ з ручних протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів, заборонених мінометів калібру 120 мм та стрілецької зброї. Обстрілів зазнали захисники Кримського, Павлополя, Кам'янки.

"В результаті бойових дій два військовослужбовці Об'єднаних сил отримали вогнепальні поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі, стан їх здоров'я - задовільний", - сказано в повідомленні.

Крім того, в Донецькій області зафіксовано застосування двох ворожих безпілотників, за допомогою яких ворог скинув ВОГ-17 в районі населених пунктів Лебединське та Широкино.

Протягом поточної доби, 29 вересня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню: в районі Золотого-4 окупанти вели прицільний обстріл наших позицій з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї. У населеного пункту Піски бойовики застосували ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

"На ворожі провокації наші військовослужбовці відкривали адекватний вогонь, чим змусили супротивника припинити обстріли", - відзначили в штабі.

Як повідомляв "Апостроф", 26 вересня, на Донбасі в результаті підриву на ворожому невідомому пристрої загинув старший солдат, командир бойової машини 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Молостов Віктор Михайлович.