RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Чорному морі зазнав аварії український військовий корабель: всі подробиці

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що в Чорному морі зазнав аварії один з українських військових кораблів.

Про це повідомив у соціальній мережі Facebook народний депутат і Герой України Михайло Забродський.

"У Чорному морі, в районі острова Зміїний, зазнає аварії судно розмагнічування українських ВМС U-811 "Балта", - йдеться в повідомленні Забродського.

За словами Забродського, корабель потрапив в надзвичайний стан приблизно 14 годин назад.

Ситуацію вже прокоментували в прес-службі ВМС ЗС України. Там стверджують, що інцидент стався через різке і значне погіршення погодних умов.

Відомо, що судно втратило хід. Кілька його відсіків вже затоплено. Через якийсь час було прийнято рішення поставити судно на якір, щоб провести всі необхідні заходи для стабілізації становища.

Військово-морські сили України вже розгорнули пункт управління пошуково-рятувального забезпечення. Також вже налагоджена взаємодія з підприємством "Морська пошуково-рятувальна служба" Міністерства інфраструктури України. Крім цього над порятунком екіпажу працюють співробітники Держприкордонслужби та ГСЧС України.

У пошуково-рятувальній операції беруть участь кораблі та катери в кількості 8 одиниць, а також ще 4 повітряних судна українських ВПС.

Повідомляється, що завдяки злагодженим та професійним діям екіпажу. ситуацію вже вдалося стабілізувати. Життям членів екіпажу, на даний момент, нічого не загрожує.

Для довідки

Судно розмагнічування "Балта" було побудовано на верфі польського міста Гданськ в 1987 році. З 1997 року воно увійшло до складу ВМС України.

"Відносно недавно судно" Балта "пройшло достроковий (!) Доковий ремонт на верфі компанії "Нібулон" в Миколаєві", - повідомив Забродський.

Нагадаємо, що в середині вересня на 72-му році життя помер контр-адмірал Військово-морських сил ЗС України Микола Костров, який стояв біля витоків українського військового флоту .