RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Спроба підпалу будинку заступника голови ОПУ: в прокуратурі розкрили нові дані по підозрюваним

Міська прокуратура Києва оголосила про підозру двом громадянам, затриманим за підозрою в спробі підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України Ігоря Жовкви.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Інцидент стався в п'ятницю, 22 жовтня: вночі невідомі кинули в будинок Жовкви в Дарницькому районі Києва пляшку з "коктейлем Молотова". Пізніше правоохоронцям вдалося затримати одного зі зловмисників - ним виявився 25-річний уродженець Черкаської області.

Чоловік не мав постійного місця роботи і погодився здійснити злочин, знайшовши оголошення про "роботу" на одному з сайтів. За успішне виконання йому обіцяли винагороду в доларах США.

Правоохоронці з'ясували, що у злочинця був спільник: ним виявився 20-річний житель Києва. Зловмисники приготували 3 пляшки із запальною сумішшю і в ніч скоєння злочину прибули до будинку Жовкви. Спочатку вони нанесли фарбою на паркані даного будинку образливі написи, після чого - поки один з чоловіків спостерігав за ситуацією, другий - підпалив пляшку з "коктейлем Молотова" і кинув її через паркан на територію будинку.

Правоохоронцям вдалося затримати злочинців - обставини злочину, а також інші особи, які до нього причетні, встановлюються.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення майна) і ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У разі визнання провини зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном від трьох до десяти років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ветерану АТО Михайлу Майману вручили обвинувальний акт у справі про бійку з одіозним нардепом Іллею Ківою. Правоохоронці вважають, що Майман напав на Ківу, проте відео з камер спостереження говорить про зворотне.