RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Харкові спалили авто новоспеченому прокурору: фото

У Харкові в ніч на 24 жовтня невідомі спалили автомобіль екс-співробітнику СБУ, який в цьому році став прокурором.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Харківській області.

Інцидент трапився у дворі дев'ятиповерхового житлового будинку по вул. Ньютона, 104 в Слобідському районі міста. О 01:44 на пульт чергового "101" надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля "Lexus ЕS 350".

До моменту прибуття рятувальників в автомобілі горів моторний відсік і частково салон на площі близько 3 кв.м. Біля нього стояв інший легковий автомобіль марки "Skoda Oktavia", у якого під дією відкритого полум'я почали плавитися задній бампер і ліхтарі. На той момент існувала загроза повного знищення обох автомобілів.

Прибувши на місце, рятувальники негайно приступили до гасіння пожежі. За допомогою водяного ствола вони локалізували вогонь вже в 1:53 і ліквідували його о 02:40. В кінці задню частину автомобіля "Lexus" та майже весь автомобіль "Skoda" були врятовані.

Тим часом, стали відомі інші подробиці інциденту. Зокрема, виявилося, що згоріла машина була випущена в 2011 році, а її власником є колишній співробітник СБУ (відділ "К" по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю), заступник керівника Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора при Харківській обласній прокуратурі Калюжний Дмитро Олександрович. Про це йдеться в його декларації .

Причини підпалу з'ясовує слідство - не виключено, що тут не обійшлося без т.зв. "прокурорських розборок". Іншими словами, тут могла мати місце помста працівників місцевої прокуратури, або помста фігурантів (поліцейських) корупційних справ, за якими проводив розслідування Калюжний, працюючи в СБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що міська прокуратура Києва оголосила про підозру двом громадянам, затриманим за підозрою в спробі підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України Ігоря Жовкви.