RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Область на заході України на межі катастрофи: що відбувається

На Закарпатті керівництво підсанкційного ТОВ "ПрикарпатЗахідТранс", яке займалося транспортуванням нафтопродуктів, викрили у масштабному забрудненні земель регіону.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Екології регіону завдано збитків на понад 34 млн грн.

Слідство з'ясувало, що наприкінці 2018 року підприємство самовільно розпочало демонтаж резервної гілки нафтопроводу "Самара – Західний напрямок": було демонтовано цистерни та близько 33 км трубопроводу.

Щоб отримати надприбутки, ділки закопували в землю небезпечні відходи з цистерн. При цьому постійно нарощували обсяги небезпечних речовин, що могло спричинити екологічну катастрофу.

Правоохоронці встановили, що при несанкціонованому демонтажі трубопроводу залишками ПММ було забруднено майже 20 тис. м² земель. Частина з них – поблизу місцевого водозабору.

Нагадаємо, ділянку нафтопродуктопроводу "Самара Західний напрямок", яку використовував "ПрикарпатЗахідТранс", називають "трубою Медведчука" і пов'язують з ім'ям нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Наразі на магістральний трубопровід накладено арешт, а Фонд державного майна подав позов з проханням визнати за Україною право власності на українську ділянку нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок".