RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Поранив і не дав жодної копійки: розстріляні харківським мажором розповіли про гучну справу

Винуватець резонансної ДТП у Харкові Микола Харківський раніше отримав умовний термін, але не дотримувався обмежень, встановлених судом. Також сім'я не почала виплачувати гроші постраждалим.

Про це пише OBOZREVATEL.

6 листопада 2019 року 39-річна харків'янка Ольга Васильєва виявила у телефоні своєї 13-річної доньки повідомлення, в яких невідомий у хамській манері вимагав зустрічі. Мати дівчинки разом із 19-річним сином вирушила до супермаркету “Таврія В”, щоб розібратися в ситуації.

14-річний Микола Харківський під час зустрічі почав ображати матір та брата своєю знайомою. Він сказав їм, що вони – бомжі, а він – мажор. Під час конфлікту підліток намагався зіштовхнути жінку на ескалатор, а потім відкрив стрілянину з пневматичного пістолета.

Внаслідок поранення здоров'ю Васильєвої завдано тяжкої шкоди, жінці довелося встановлювати в голову титанову пластину. Суд ухвалив виплатити потерпілій внаслідок стрілянини матеріальні збитки у розмірі 7 965 гривень та моральні збитки всього 15 тисяч гривень. Але навіть ці кумедні гроші родина неповнолітнього злочинця вирішила не виплачувати та досі Васильєва не отримала жодної копійки.

Поранення отримав і син постраждалої Васильєвої, але оскільки тілесні ушкодження визнано легкими, підліток через свій вік не міг відповідати за їхнє нанесення.

У результаті Харківський отримав два роки позбавлення волі з терміном випробування на рік. Крім того, Миколі заборонили перебувати поза будинком з 22:00 години до 06:00 протягом року, тобто до 23 червня 2022 року.

За інформацією журналістів, 18 вересня підлітка за кермом Dodge Caliber за перевищення швидкості зупиняли патрульні. Це сталося о пів на першу ночі, тобто в той час, коли він повинен був знаходити вдома за рішенням суду.

Нагадаємо, суд відправив під варту 16-річного Миколу Харківського, який за кермом Infiniti влаштував страшну смертельну аварію у Харкові. Мажора заарештували на 60 діб без права внесення застави.