RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Потрібні лише ПІБ: українців почали дурити за новою схемою через "Нову пошту"

В Україні з'явилася чергова шахрайська схема. Громадян дурять за схемою через "Нову пошту". Щоб заволодіти коштами потенційної "жертви" достатньо лише знати її ПІБ.

Про це повідомив канал Poltavske.tv.

Так, один із таких випадків стався із киянином у місті Полтава. Чоловіка обдурили на 90 тисяч гривень. Повідомляється, що чоловік відправив вантаж "Новою поштою", за який він мав отримати гроші. При цьому співробітники пошти стверджують, що потерпілий сам дав одержувачу усю необхідну інформацію. У результаті зловмисник прийшов із підробленими документами. Він отримав товар та не заплатив гроші власнику.

"Дослівно передаю вам, як він написав. Здрастуйте, готовий організувати повну передоплату. Але за умови, що девайс хоча б приїде на відділення. Пропоную зробити так – відправку зробити на себе, отримати кошти, змінити одержувача на мене. ну і оцінити у вісім тисяч гривень, щоб не переплачувати”, – розповів мешканець міста Київ Ігор Краснопільський.

За словами потерпілого, він не міг навіть припустити, що на такій солідній фірмі, як Нова пошта, може спрацювати подібна схема з підробленими документами.

Співробітники компанії при цьому зазначили, що потерпілий сам дав зловмиснику всю необхідну інформацію: ПІБ і номер накладної.

При цьому зловмисник назвав суму 8 тисяч гривень невипадково. Справа в тому, що в такому випадку для отримання посилки не потрібно пред'являти паспорт.

Будьте уважні.

Раніше ми також повідомляли про те, як деякий час тому у Харкові викрили банду нахабних шахраїв.