RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Пропонував дітям солодке: на Одещині старий педофіл пішов під суд

На Одещині судитимуть 70-річного місцевого жителя за звинуваченням у розбещенні неповнолітніх.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Правоохоронні органи встановили причетність мешканця міста Южне до скоєння злочинів сексуального характеру щодо 13 дітей. Раніше засуджений чоловік у період з 2020 по 2021 рр. заманював хлопчиків віком від 8 до 14 років до свого тимчасового житла. Він обіцяв дітям дозволити пограти на ігровій приставці, мобільному телефоні та поїсти солодощі: потім, використовуючи фізичну перевагу та безпорадність неповнолітніх, чоловік чинив по відношенню до них насильницькі дії.

Як зазначають правоохоронці, обвинувачений повторно чинив сексуальне насильство стосовно більшості дітей, а стосовно деяких – протягом кількох місяців. Іноді він залишав дітей у себе на ночівлю - після скоєння злочину, обвинувачений наказував хлопчикам нікому не розповідати про вчинене. При цьому він застосовував психологічний тиск.

За цим фактом відкрито провадження за ч. 6 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 6 ст. 153 (Сексуальне насильство) та ч. 2 ст. 156 (Розтління неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Заарештованому у разі визнання вини може загрожувати тривалий термін ув'язнення.

Як раніше повідомляв "Апостроф",в Україні з'явився реєстр педофілів. Наразі він уже запущений і наповнюється, але працює у тестовому режимі.