RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

СБУ викрила хакерське угруповання Armagedon: робили тисячі атак і співпрацювали з ФСБ

Співробітники СБУ встановили імена учасників знаменитого угруповання Armagedon, яке здійснило понад 5 тисяч кібератак на державні органи та об'єкти критичної інфраструктури нашої країни. Стало відомо, що це офіцери так званого "Кримського" ФСБ та українці, які перейшли на бік ворога під час окупації півострова у 2014 році.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Кіберфахівці перехопили розмови, а також встановили імена зловмисників та знайшли докази їхньої причетності до атак. Хакерам не допомогли вірусні програми ФСБ та засоби, які зберігають анонімність у мережі.

П'ятьох учасникам злочинного угруповання оголошено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, Armagedon є спеціальним проектом ФСБ Росії, орієнтованим на Україну. Керівництво напрямом здійснює 18-й Центр ФСБ РФ (Центр інформаційної безпеки), розташований у Москві.

Зазначається, що з 2014 року хакери зробили понад 5 тисяч кібератак. Об'єктами диверсій були понад півтори тисячі урядових комп'ютерних систем.

Нагадаємо, у квітні президент США Джо Байден запровадив режим надзвичайної ситуації у сфері національної безпеки, у тому числі й через російські кібератаки.