RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Бойовики ДНР завдали удару по Гранітному і знищили міст: відео

Проросійські бойовики т.зв. "Донецької народної республіки" завдали артилерійського удару по понтонній переправі через річку Кальміус із села Гранітне до села Старомар'ївка.

Про це повідомляє mil.in.ua.

Лідери бойовиків "ДНР" визнали: саме незаконні збройні формування завдали удару Гранітному з метою знищення переправи.

У вівторок, 26 жовтня, окупанти вогонь із гаубиць калібру 122-мм Д-30 по селу Гранітне, що неподалік Старомар'ївки. Гранітне перебуває під контролем Збройних Сил України.

Від артилерійських обстрілів було зруйновано будинки місцевих жителів, також було зруйновано понтонну переправу до Старомар'ївки. Як зазначають військові, за допомогою цієї переправи також мали доставляти вугілля мешканцям Старомар'ївки.

В інтерв'ю російському телеведучому Володимиру Соловйову т.зв. "глава ДНР" Денис Пушилін заявив: удар був необхідний через те, що Збройні сили України нібито намагалися переправити бронетехніку до Старомар'ївки.

" Було кілька переправ. Наші підрозділи були змушені знищити, оскільки вони (українські військові – ред.) намагалися перетнути Кальміус на БТР-ах. Цього допустити було не можна", - заявив Пушилін.

Раніше командування Операції об'єднаних сил виступило зі спростуванням інформації про взяття Збройними силами України чергового населеного пункту на Донбасі.