RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Маскувався під безпілотник ОБСЄ: українські військові збили дрон окупантів, фото

Бійці Збройних сил України збили на лінії розмежування безпілотника бойовиків, який спробували видати за БПЛА Моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомляє у Facebook 128-а окрема гірничо-штурмова Закарпатська бригада Сухопутних військ Збройних сил України.

У підрозділі повідомили, що останнім часом проросійські бойовики часто підлаштовують польоти своїх БПЛА над лінією розмежування з польотами БПЛА місії ОБСЄ. За допомогою безпілотників окупанти скидають снаряди та вибухівку на позиції українських захисників.

Проте цього разу бойовикам не пощастило – наші військові збили безпілотник.

"Не надто досвідчений пілот окупантів і його техніка потрапила під влучний вогонь наших воїнів. Як наслідок, однім небезпечним "птахом" у повітрі поменшало", - йдеться в повідомленні.

Фото: FB 128 бригада СВ ЗСУ

Фото: FB 128 бригада СВ ЗСУ

Водночас ситуація не залишилася поза увагою й української делегації у Мінській ТКГ. Там зазначили, що в суботу, 6 листопада, ЗСУ знищили один БПЛА бойовиків у безпосередній видимості патруля СММ ОБСЄ - апарат було знищено неподалік населеного пункту Болотене, за 22 км на північний схід від Луганська.

А в неділю, 7 листопада, терористи застосували ще два БПЛА за напрямками Саханка-Водяне та Пікузи-Гнутове.

"В усіх випадках ворожі БПЛА були споряджені боєприпасами типу ВОГ-17 (по два), а сьогодні їх скинули на позиції ЗС України" , - повідомляє в Telegram українська делегація в Мінській ТКГ. Крім того, у делегації нагадали - використання іноземних БПЛА категорично заборонено як Мінськими домовленостями, так і Додатковими заходами щодо посилення режиму припинення вогню від 22.07.20р.

Оскільки російські окупаційні війська та підконтрольні їм бойовики ОРДЛО систематично порушують угоди про перемир'я, Збройні Сили України мають право вести вогонь у відповідь у разі загрози життю та здоров'ю свого військового персоналу та мирних жителів, підкреслили в делегації.

Раніше "Апостроф" розповідав, проросійські бойовики т.зв. "Донецької народної республіки" завдали артилерійського удару по понтонній переправі через річку Кальміус із села Гранітне до села Старомар'ївка.