RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Резонансна ДТП у Харкові: прокуратура не згідна з "копійчаною" сумою застави

Харківська обласна прокуратура не згідна зі сумою застави за підозрюваного у страшної ДТП Харкова на проспекті Науки, що сталася 11 листопада. Прокуратура вимагатиме в апеляції збільшення застави для 34-річного водія Toyota Land Cruiser до 10 млн гривень.

Про це повідомив прессекретар обласної прокуратури міста Дмитро Чубенко у Facebook.

Так, підозрюваному у влаштуванні аварії з пішоходами, який кілька десятків метрів тягнув 13-річну дівчинку проїжджою частиною, на час слідства обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом на внесення застави у розмірі 340 500 грн. Таке рішення ухвалив Київський районний суд Харкова.

"Ми категорично не погоджуємося з таким рішенням та оскаржуватимемо його в апеляційній інстанції у зв‘язку з неспіврозмірністю призначеної застави із вчиненим кримінальним правопорушенням. Прокурор просив якщо й визначати заставу, то щоб це була сума у 10 мільйонів гривень, оскільки особа перебувала за кермом в стані наркотичного сп‘яніння на коштовному автомобілі. Також особа під час вчинення ДТП була на випробувальному терміні за крадіжку, але зневажачаючи суспільство та нехтуючи законом вчинила новий злочин", - написав Чубенко.

Також ще однією причиною можливого схвалення збільшення застави прессекретар вважає те, що затриманий не співпрацює зі слідством та відмовляється надавати показання, посилаючись на статтю 63 Конституції України, за якою закріплено право не свідчити проти себе у суді.

Раніше "Апостроф" повідомляв що відомо про нового харківського мажора, який влаштував ДТП. У його "досьє" фігурує наркота, судимість і тато-чиновник. За інформацією одного з джерел, ім'я підозрюваного - Дмитро Лисенко.