RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Загадкова смерть ювеліра під Полтавою: дружина не вірить поліції та висунула свою версію

У селищі Гожули, що в Полтавській області, сталася надзвичайна подія. Там серед вулиці знайшли тіло місцевого жителя, який працював ювеліром. За результатами судмедекспертизи чоловік загинув від переохолодження. У той же час, слідчі переконують дружину загиблого в тому, що це нещасний випадок. Проте жінка їм не вірить. Вона небезпідставно переконана, що її чоловіка вбили, і справу просто намагаються "зам'яти".

Обставини цієї загадкової смерті намагалися з'ясувати журналісти ТСН.

Хронологія подій

Інцидент стався 15 листопада. 43-річний Микола, який 20 років працював ювеліром, займався вдома ремонтом сантехніки. Приблизно о 22:00 у нього закінчилися цигарки, і він вирішив вийти до місцевого бару за новою пачкою. Там Микола зустрівся з людиною, ім'я якої невідоме. Записи з камер відеоспостереження говорять про те, що вони стояли біля входу до закладу, і про щось спілкувалися.

За кілька хвилин безіменний чоловік пішов у бік житлових будинків. Микола вирушив за ним. Через якийсь час Микола повернувся звідти. Він був роздягнений до пояса і тримався за паркан. Що відбувалося далі, невідомо.

16 листопада о 06:30 ранку Миколу виявили на землі перехожі. Вони викликали на місце медиків. Лікарям, що прибули, залишалося тільки констатувати смерть.

Сліди насильства на тілі

Коли дружина Миколи забрала його тіло з моргу, вона виявила на ньому безліч синців та садна. Також у нього була колота рана в ділянці нирки. На запитання "звідки це взялося?", слідчий відповів, що ці рани могли з'явитися в ході судмедекспертизи. Мовляв, у нього могли взяти пробу печінки.

"Тобто вони відразу прокололи, а потім ще зробили розтин? Мене це насторожило", - каже дружина загиблого Тетяна.

При цьому, за словами дружини Миколи, слідчі спочатку не вважали жінку потерпілою стороною, і одразу розглядали цю справу як нещасний випадок. За словами правоохоронців, щоб жінка вважалася постраждалою, їй потрібно було подати відповідну заяву. Здобувши таке пояснення, саме це вона й зробила.

Тетяна переконана, що її чоловіка жорстоко вбили, а слідчі просто намагаються "зам'яти" цю справу. Вона вважає, що вбивцею міг бути чоловік, з яким Микола спілкувався біля бару. Вона навіть має підозри, ким може бути ця людина.

"Цю справу намагаються просто зам'яти. Імовірний вбивця зараз спокійно ходить по селу. За місяць до вбивства він побив сина мого сусіда - він зламав йому ключицю", - каже Тетяна.

Підозрюваний

За словами Тетяни, її чоловік ніколи не був конфліктною людиною. Навпаки: працюючи ювеліром протягом 20-ти років, він встиг придбати безліч хороших приятелів і друзів.

У поліції не уточнюють, ким може бути ймовірний убивця, посилаючись на таємницю слідства. Однак дружина Миколи у смерті чоловіка підозрює громадянина, з яким той залишав бар.

Свідки події мовчать. Вони бояться щось говорити. З неофіційних джерел, у цього можливого вбивці є якісь зв'язки із прокуратурою. Скільки йому років і як його звуть, я не знаю. Мені не сказали. Я його ніколи не бачила. Але знаю де він живе. Тіло Миколи знайшли десь за 30 метрів від його будинку. І біля його будинку знайшли речі чоловіка: куртку, светр та футболку”, — наголосила жінка.

Версія слідства

Тим часом слідчий Владислав, як зазначають журналісти "ТСН", досить небагатослівний.

Він повідомив, що за фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ("Умисне вбивство") КК України. Однак, чи встановлено коло підозрюваних і з якою саме позначкою відкрито виробництво, чоловік не говорить. Не говорить він і про те, чи на тілі Миколи зафіксовані тілесні ушкодження.

На будь-які питання він відповідає: "таємниця досудового слідства".

Тим часом без батька залишилося двоє дітей: 9 та 14 років.

"Мені радять продати будинок і їхати з селища", - підсумувала Тетяна.

Раніше ми також повідомляли про те, як в Одесі попередили замовне вбивство бізнесмена.