RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Бойовики пішли на нові провокації на Донбасі: загинув захисник України

У листопаді на Донбасі загинули шість захисників України, а 1 грудня ЗСУ знову зазнали втрат - бойовики вбили українського воїна.

Минулої доби, 1 грудня, російсько-окупаційні війська чотири рази порушили режим припинення вогню, один з них - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомляється в ранковому зведенні Штабу ООС.

Російські найманці обстріляли Авдіївку, Шуми, Новотроїцьке. Вони застосовували станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, міномети калібру 120 мм, ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

"Ворог здійснив дистанційне мінування ПОМ-2 околиць населеного пункту Мар'їнка, внаслідок чого поранено цивільну особу", - йдеться в повідомленні.

Під час обстрілів один боєць ЗСУ отримав поранення, несумісне з життям.

Захисники України відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Після опівночі 2 грудня станом на 7 годину ранку порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

"Військовослужбовці Об'єднаних сил контролюють ситуацію і продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації ", - наголосили в Штабі.

Раніше "Апостроф" розповідав, що на днях в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі невідомі знищили вогневу точку російських окупантів.