RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Не могла вона цього зробити": з'явилися подробиці вбивства дитини матір'ю у Харкові

Відомі нові подробиці вбивства дворічної дитини матір'ю у Харкові. Співробітники дошкільного закладу №199, що відвідував малюк, стверджують, що жінка не могла задушити дитину.

Про це повідомляє харківське видання Newsroom.

Зазначається, що ще в п'ятницю, 3 грудня, хлопчик відвідував дитячий садок. 6 грудня дитина не прийшла, тож вихователь, зателефонувала матері та поцікавилася станом малюка. Та розповіла, що вирішила притримати сина вдома, бо в нього кашель.

Зокрема, завідувачка дитячого садку Альбіна Фоменко зазначила, що сім'я, де сталася трагедія, справляла хороше враження. Вона стверджує що матір дуже дбала про хлопчика. Також спростувала інформацію про те, що матір виховувала малюка одна, адже батько теж забирав сина з дитсадка. Мовляв, у них десять років не було дітей, тож жінка обожнювала дитину.

"Для нас це жах. Сім'я дуже хороша. Не могла вона цього зробити", - зауважила вона.

Завідувачка припускає, що, можливо, у малюка сталася аспіраційна асфіксія (перекриття дихальних шляхів) і матір злякалася, зважившись на суїцид.

Трагедія у Харкові сталася у ніч на 8 грудня. 36-річна матір задушила маленького сина. Про інцидент вона сповістила поліцію сама. Після чого хотіла накласти на себе руки, вистрибнувши з вікна четвертого поверху. Та жінка вижила і наразі перебуває у реанімації з численними переломами. В її оселі правоохоронці знайшли пояс від халата і підозрюють, що матів задушила дитину.

Родина не перебувала на обліку соцслужб. Є версія про невиліковне захворювання жінки. Вона раніше була судима, жила зі своїм батьком, та мала сімейні проблеми.

Правоохоронці відкрили провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство) КК України. Її санкції передбачає до 15 років позбавлення волі чи довічне ув'язнення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві поліцейські затримали горе-матір, яку підозрюють у вбивстві двох дітей.