RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У поліції розповіли, хто влаштував страшну ДТП у центрі Луцька

Водій автомобіля Renault, який 12 грудня збив у Луцьку на проспекті Соборності п'ятеро пішоходів, виявився 16-річним підлітком.

Про це повідомила агенція "ВолиньPost", посилаючись на коментар речниці ГУНП у Волинській області Ольги Бузулук.

Нагадаємо, що інцидент стався 12 грудня, приблизно о 15:00. Порушник ПДР за кермом автомобіля Renault намагався втекти від патрульних поліцейських. Це призвело до того, що він скоїв наїзд на пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора. Після цього автомобіль врізався у дерево, а його пасажири знову спробували втекти, але вже на своїх "двох".

При цьому, за словами заступника начальника департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького, неповнолітні "гонщики" знімали все, що відбувається, на камери своїх смартфонів. Відповідний ролик Білошицький опублікував у Facebook.

"Звичайно, за свої дії хлопець нестиме відповідальність. Але тут інше питання, як він потрапив за кермо автомобіля?

І щоб ми тут не говорили, які б заходи та профілактику не вели, але виховання та почуття відповідальності розвивається з дитинства та найстарше покоління — батьки, вихователі, родичі…

А інше питання – вседозволеність. Дуже часто батьки, не те, що забороняють, а ще й спонукають дітей до порушень. Наприклад: дають машину, щоби поїхали в магазин, на мийку.

А потім, коли дитина розуміє, що така поведінка дозволена – батьків уже ніхто навіть не питає…”, - пише Білошицький.

Постраждалі зазнали травм різного ступеня тяжкості. Їх госпіталізували до місцевих медичних закладів. У ЗМІ повідомляють, що серед постраждалих була дитина. Наразі інформації про їхній подальший стан немає.

Раніше ми повідомляли про те, як деякий час тому під Києвом підліток вчинив жахливу аварію.